Heeft u vragen over onze diensten?

Neem gerust contact met ons op

085 - 047 5300
Maandag t/m donderdag
8:30 uur - 16:30 uur
Vrijdag
8:30 uur - 12:00 uur
Stel uw vraag

Verpleeg(huis)zorg

Wanneer uw zorgvraag zwaarder wordt en u maximale zorg en bescherming nodig heeft, dan is het veilig wonen in ons verpleeghuis. De zorg wordt verleend door een multidisciplinair team dat wordt aangevuld door een specialist ouderengeneeskunde en paramedische behandelaars.

In onze verpleeghuizen speelt het dagelijks leven zich af in de gezamenlijke huiskamer. Onze huiskamerassistenten bieden gezelligheid en aanspraak. Ze drinken een kopje koffie of thee met u en organiseren diverse activiteiten in samenwerking met de activiteitenbegeleiding. Deze activiteiten staan soms in het teken van het beleven van herinneringen. Een krantje of tijdschrift wordt er gelezen. Ook wordt er in de huiskamer samen gekookt. Deelnemen is geheel op vrijwillige basis. Misschien blijft u liever in uw eigen appartement of wilt u de dagen afwisselend invullen. Dat kan. U bepaalt zelf hoe u uw dagen het liefst doorbrengt.

 

Wonen zonder dwang / open deurenbeleid

Op 1 januari 2023 is het wonen zonder dwang, het open deurenbeleid ingevoerd. Dit is een maatregel die voortkomt uit de Wet zorg en dwang (Wzd). De deuren op de gesloten afdelingen (ook de huiskamers) zijn een aantal uren per dag open. We werken geleidelijk toe naar het continu open zetten van de deuren. Deze ontwikkeling vraagt een andere manier van denken en werken voor onze medewerkers, maar ook voor u en uw naasten. De regelgeving vanuit de Wzd is meer dan alleen een open deurenbeleid. In de handreiking van Vilans (kennisorganisatie voor zorg en ondersteuning) wordt uitgelegd wat een goede cliëntvertegenwoordiging inhoudt. Wie hierin allemaal een rol hebben. Wanneer er sprake is van wilsonbekwaamheid en wat de belangen, bevoegdheden en verantwoordelijkheden van de cliënt en alle betrokkenen zijn.

 

De appartementen

De appartementen beschikken over een standaardinrichting. Uiteraard is het mogelijk uw eigen spulletjes mee te nemen.

Cliëntondersteuning Wet langdurige zorg (Wlz)
Als u recht heeft op langdurige zorg (met een Wlz-indicatie) kunt u hulp krijgen van een cliëntondersteuner. Hij of zij ondersteunt u of uw naaste met al uw vragen rondom het regelen en de uitvoering van langdurige zorg. Wilt u meer weten? Bekijk de informatie over cliëntondersteuning Wet langdurige zorg www.zorginstituutnederland.nl

 

Wij bieden verpleeg(huis)zorg in

Onze locaties

Locaties zorg

Van Julsingha
Koningin Wilhelminapark 23
9934 EH Delfzijl
T: 085 - 047 5300
Hunsingoheerd
Borgweg 100
9981 CJ Uithuizen
T: 085 - 047 5300
De Mieden
Hoofdstraat 61a
9982 AB Uithuizermeeden
T: 085 - 047 5300

Locaties thuis diensten

Noorderzorg Thuis
Koningin Wilhelminapark 23
9934 EH Delfzijl
T: 085 - 047 5300
Noorderzorg Dagbesteding
Koningin Wilhelminapark 23
9934 EH Delfzijl
T: 085 - 047 5300