Heeft u vragen over onze diensten?

Neem gerust contact met ons op

0595 - 74 50 10
Maandag t/m donderdag
8:30 uur - 16:30 uur
Vrijdag
8:30 uur - 12:00 uur
Stel uw vraag

Nieuws over het Coronavirus

Update 22 februari 2021 

 

Geachte lezer,

 

Vrijdag, 5 februari hebben de bewoners van Noorderzorg met een WLZ indicatie inclusief behandeling de eerste vaccinatie ontvangen. Dit zal voor de meeste bewoners van locatie Van Juslingha, locatie De Mieden en de bewoners die toestemming hebben gegeven voor de vaccinatie van toepassing zijn.

De bewoners die een WLZ indicatie hebben zonder behandeling, zullen later de vaccinatie ontvangen. Deze zal door de huisartsendienst worden gezet. Dit is van toepassing voor de bewoners die op 5 februari nog geen vaccinatie hebben gehad in locatie Van Julsingha en locatie De Mieden.

De bewoners van Hunsinghoheerd, de klanten van de Thuiszorg en de huishoudelijke ondersteuning krijgen de oproep tot vaccinatie van de eigen huisarts.

Vanaf vandaag, woensdag 3 februari zal op gezette tijden het bezoek bij de hoofdingang ontvangen worden door gastvrouwen/-heren. Zij zullen u verzoeken een mondkapje te dragen, uw handen te wassen en vooral om afstand te houden. Ook vragen wij u om u te laten registreren. Dit doen wij om bezoek op een verantwoorde manier binnen te laten komen en daarmee onze bewoners te beschermen tegen het virus.

 

Open deuren

Noorderzorg zal de deuren niet op slot gaan doen. Wij vinden het belangrijk dat u contact kunt blijven onderhouden met uw familielid. De hoofdingang blijft open maar alle andere ingangen in het gebouw worden gesloten. U kunt dus alleen via de hoofdingang naar binnen.

De receptionisten en onze gastvrouwen/-heren zullen u adviseren en/of wijzen op:

  • Het dragen van een mondkapje
  • 1,5 meter afstand houden
  • Zoveel mogelijk rechts te lopen in de gangen
  • Het registreren

 

1 Bezoeker per dag

Vanaf 20 januari is slechts 1 bezoeker per dag toegestaan. Wij willen u daarom vragen zich hier aan te houden. Natuurlijk kunnen er omstandigheden zijn waardoor dit niet mogelijk is. Indien u ondersteuning nodig heeft om uw familielid te bezoeken, kunt u dit kenbaar maken bij de zorg. Wij overleggen dan met u hoe het een en ander vorm te geven.

 

Avondklok

Vanaf zaterdag 23 januari is de avondklok een feit. Dat betekent dat u vanaf 21.00 uur ’s avonds niet op straat mag zijn. Omdat wij rekening houden met de reistijd naar huis, zullen wij vanaf 20.30 uur de ingangsdeuren sluiten.

Wij hopen op uw begrip en medewerking. Het zijn ingrijpende maatregelen en we hopen oprecht dat het effect hiervan zodanig is dat vanaf 10 februari 2021 deze maatregelen niet meer nodig zullen zijn.

 

Vaccinatie

De GGD’en zijn momenteel druk bezig om de medewerkers van de verpleeg-/verzorgingshuizen te vaccineren. In de afgelopen week zijn de bewoners van 10 organisaties ingeënt om de ervaringen te kunnen gebruiken bij het vaccineren van bewoners in de overige verpleeg-/verzorgingshuizen.

De verwachting is dat het zo’n 3-4 weken gaat duren voordat de vaccinatie in het Noorden gaat starten. De arts van Noorderzorg en de huisartsen zijn momenteel druk bezig om hiervoor de werkwijze te ontwikkelen.

Vooraf aan de vaccinatie dient toestemming gegeven te worden voor de vaccinatie. Vanzelfsprekend bepaald onze bewoner dit zelf, maar in sommige situaties zal de wettelijk vertegenwoordiger dit dienen te doen.

Zodra we meer informatie hebben over de vaccinatie, zullen we u hierover informeren.

 

We hopen u hiermee voor nu voldoende te hebben geïnformeerd. Mocht u vragen hebben, schroom dan niet om deze te stellen.

 

Onze locaties

Locaties zorg

Van Julsingha
Koningin Wilhelminapark 23
9934 EH Delfzijl
T: 0596 - 63 50 80
Hunsingoheerd
Borgweg 100
9981 HJ Uithuizen
T: 0595 - 43 71 00
De Mieden
Hoofdstraat 61a
9982 AB Uithuizermeeden
T: 0595 - 40 52 22

Locaties thuis diensten

Noorderzorg Thuis
Industrieweg 14b
9981 HJ Uithuizen
T: 0595 - 74 50 20
Noorderzorg Diensten Thuis
Industrieweg 14b
9981 HJ Uithuizen
T: 0595 - 40 52 00
Noorderzorg Dagbesteding