In beweging blijven

(Blijven) bewegen is een belangrijk aandachtspunt binnen de zorg. Door te bewegen voelt u zich beter en gelukkiger. Om uw beweging te stimuleren hebben wij oefenruimtes ingericht.

Oefenruimtes

In de oefenruimtes zijn toestellen aanwezig, waarvan een aantal ook gebruikt kan worden wanneer u in een rolstoel zit. Aan de fiets en de loopband is een tv toestel met een programma gekoppeld. Hierdoor
is het mogelijk om tijdens het bewegen verschillende plekken van de wereld te bezoeken, door de natuur te bewegen of een stad te bezoeken. Zo nemen wij u mee op “reis” en kunnen we herinneringen ophalen aan eerder gemaakte reizen.

Verder is er klein oefenmateriaal aanwezig om bijvoorbeeld een balspel
te spelen. De oefenruimtes worden gebruikt door de fysiotherapie, zowel ATT fysio als de intramurale fysio, maar u kunt ook onder begeleiding van de AB en zorgmedewerkers komen oefenen. De oefenruimtes zijn een mooie aanvulling op het bestaande aanbod van bewegingsactiviteiten dat door de activiteitenbegeleiding wordt georganiseerd, want met mooi weer is buiten fietsen op de duofiets of samen wandelen in de buitenlucht natuurlijk nog leuker en gezonder!

De activiteitenbegeleiding organiseert ook geregeld bewegingsactiviteiten, zowel in groepsverband als individueel, denk bijvoorbeeld aan:

  • De tovertafel
  • Fietsen op de duofiets
  • Koersbal
  • Wandelen
  • Biljarten

Onze locaties

Van Julsingha
Koningin Wilhelminapark 23
9934 EH Delfzijl
Telefoon: 0596 - 63 50 80
Hunsingoheerd
Borgweg 100
9981 CJ Uithuizen
Telefoon: 0595 - 43 71 00
De Mieden
Hoofdstraat 61a
9982 AB Uithuizermeeden
Telefoon: 0595 - 40 52 22
Noorderzorg Thuis H.O.B.V.
Industrieweg 14b
9981 AJ Uithuizen
Telefoon: 0595 - 74 50 20